Cypher blogja

Sok minden jár mostanában a fejemben. Gondoltam leírom. Hátha valaki elolvassa...

Friss topikok

  • kedvezményes diák: naná, a pénztárcám üres, sebaj, diákként nehéz az élet! (2011.11.21. 14:11) Egy nyugdíjas tanár félelmei
  • mimindannyian: Te is összekevered a százalékot az abszolút értékkel? (2011.10.27. 17:25) Rogán-adó
  • cypher: @mimindannyian: Igazából nem egészes "saját" találat. Az egyik kollégám küldte körbe az első link... (2011.09.30. 17:50) A független közszolgálati média
  • wmiki: erről az szdsz szótár jut eszembe demokrácia = hatalmon vagyunk diktatúra = ellenzékben vagyunk (2011.09.02. 08:32) Felsőoktatási reform
  • cypher: @pulendrákus: Kedves Pulendrákus! A határon túli magyarokkal szemben nincsenek előítéleteim. Azt... (2011.08.22. 20:46) Szavazati Jog

Linkblog

2010.07.19. 20:00 cypher

Mai Magyar Népmese

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy pár: Kissék. Nyolc éve házasodtak össze. Eleinte jól megvoltak. Kiss Pisti jól keresett. Jól éltek: szórták a pénzt. Vettek új autót, meg lapostévét. Még Kubában is voltak nyaralni.

A problémák négy éve kezdődtek. Ahogy a nagy szerelem alábbhagyott Pisti elkezdett egy másik nővel flörtölni. Hiába: a fiatal demokraták nők csábítóak tudnak ám lenni. De a régi asszony sem adta fel egykönnyen. Nem olyan fából faragták. Ígért Pistinek hetet-havat, csak maradjon vele. (Persze Ő könnyen beszélt: úgyis mindent Pisti fizetett…) Végül Pisti vele maradt.

Nem sokkal később kiderült, hogy az asszony hazudott. (Végül is nem meglepő: minden nő hazudik. Vannak dolgok, amikről jobb, ha a férj nem tud…) Ettől persze megromlott a kapcsolatuk. Sokat veszekedtek. Pisti egyre gyakrabban mondogatta, hogy jobb lett volna, ha lelép a fiatal csajjal.

Aztán gondok támadtak Pisti munkahelyén. Kevesebb pénzt vitt haza. Kiderült, hogy ennyiből már nem tudják kifizetni az autó meg a tévé részleteit. Mit volt mit tenni, az asszony átment az öreg Weiss bácsihoz kölcsönkérni. Pisti ennek persze nem örült. Régóta mondogatta, hogy az öreg egy smucig disznó. Nem elég, hogy skót, még zsidó is.

Az öregnek nagyon nem tetszett, ahogy Kissék éltek, de megesett a szíve rajtuk: fiatalok még, és a fiatalok már csak ilyen felelőtlenek. Szórják a pénzt és nem gondolnak arra, hogy mi lesz holnap. Adott az asszonynak egy nagyobb összeget, de a lelkére kötötte, hogy először fizesse ki a számlákat, aztán ami maradt azt jól ossza be. Nincs több bulizás!

Az asszony így is tett: onnantól kezdve ebédre paprikás krumpli, vacsorára meg zsíros kenyér volt. Pistinél itt telt be a pohár. (Persze csak vízzel: másra nem futotta.) Kirúgta az asszonyt és összeköltöztek a fiatal csajjal. Az új asszony azt mondta, hogy ezután minden másképp lesz. Neki egy ilyen Weiss nem parancsolgat! Ő majd jobban beosztja a pénzt. Nemcsak kosztpénzre kért kevesebbet Pistitől, de azt is megígérte, hogy mostantól minden este tűzdelt őzgerincet fognak enni. (Ez ellen egyébként a Greenpeace és a PETA közleményben tiltakozott.)

Aztán eljött a hónap vége és kiderült, hogy már megint üres a családi kassza. Mit volt mit tenni, az új asszony is becsöngetett az öreg Weiss bácsihoz. Weiss bácsi meg persze a képébe vágta az ajtót.

Hát itt tartunk most.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cypher.blog.hu/api/trackback/id/tr552161927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.09.10. 23:20:47

egyébként nagyon rossz a blog
a betűtípus, a sablon, a színek...
minden
és az írások is :((

cypher · http://cypher.blog.hu 2010.09.13. 17:35:20

Hát wmiki, azt kell, hogy mondjam, hogy Te aztán tényleg a frappáns visszavágások mestere vagy. (Nem!)

Egyébként a betűtípus, színek, stb. egy blog.hu-s sablonhoz tartoznak. Az az igazság, hogy nem szeretem a flancos dolgokat. Ez volt az a sablon, ahol nem voltak mindenféle extra sallangok...

Ha az írások nem tetszenek, azt őszintén sajnálom. Az az egy vigasztal, hogy a Te szádból a bírálat olyan, mint mások szájából a dícséret, ha érted mire gondolok. ;)

Szívesen szereznék én is Teneked hasonló örömöket, ha Te nem tiltottál volna ki engem a blogodról. No mindegy. Hátha egy szép nap én is újra írhatok kommenteket a Te mélyen szántó írásaidhoz... :)
süti beállítások módosítása