Cypher blogja

Sok minden jár mostanában a fejemben. Gondoltam leírom. Hátha valaki elolvassa...

Friss topikok

  • kedvezményes diák: naná, a pénztárcám üres, sebaj, diákként nehéz az élet! (2011.11.21. 14:11) Egy nyugdíjas tanár félelmei
  • mimindannyian: Te is összekevered a százalékot az abszolút értékkel? (2011.10.27. 17:25) Rogán-adó
  • cypher: @mimindannyian: Igazából nem egészes "saját" találat. Az egyik kollégám küldte körbe az első link... (2011.09.30. 17:50) A független közszolgálati média
  • wmiki: erről az szdsz szótár jut eszembe demokrácia = hatalmon vagyunk diktatúra = ellenzékben vagyunk (2011.09.02. 08:32) Felsőoktatási reform
  • cypher: @pulendrákus: Kedves Pulendrákus! A határon túli magyarokkal szemben nincsenek előítéleteim. Azt... (2011.08.22. 20:46) Szavazati Jog

Linkblog

2010.11.24. 17:24 cypher

Tolvaj! Fogják meg!

Címkék: politika fidesz nyugdíj

A nyugdíjjárulék eddig két helyre ment azoknál is, akik magánnyugdíjpénztári tagok voltak. A kisebb része a magánnyugdíjpénztárakhoz, a nagyobb pedig az államhoz került. Ezért ha nyugdíjba mentünk nem csak a magánnyugdíjpénztártól kaptunk (volna) nyugdíjat, hanem az államtól is.

Most ez változik.

Matolcsi György bejelentése szerint az, aki 2011 december január 31-ig nem lép vissza az állami nyugdíjrendzserbe, nem fogja megkapni a nyugdíjának az állami részét.

A munkáltató továbbra is köteles lesz a bérem 24%-ának megfelelő összeget átutalni az államnak, de ezért cserébe én egy fillérnyi nyugdíjra sem számíthatok.

Hát mi ez, ha nem rablás?!?

A fejemhez szegezik a revolvert, és utána szabadon dönthetek, hogy odaadom-e nekeik a megtakarításaimat, vagy inkább azt szeretném, hogy fejbelőjenek.

És mindez a XXI. században, egy Európai Uniós tagállamban történik. (Persze kérdés, hogy ha ez így megy tovább meddig leszünk EU tagállamok...)

Én már csak arra vagyok kíváncsi, hogy mikor csöngetnek be hozzám, hogy akkor most elvinnék a hűtőszekrényemet, TV-met és számítógépemet is a Nemzeti Együttműködés jegyében. (TV-m speciel nincs, úgyhogy azt legalább nem fogják tudni államosítani...)

 

Update (2010.11.25 8:30):

Elnézést! Elnéztem: nem 2011 december 31-ig, hanem január 31-ig kell váltani. Ez ha lehet még nagyobb szemétség, hiszen így még csak arra sem lesz idő, hogy az AB esetleg alkotmányellenesnek minősítse a törvényt (ha egyáltalán tehet még ilyet...), vagy hogy a nemzetközi szervezeteknél lehessen fellépni ez ellen a disznóság ellen. (Valószínűleg pont ez az oka annak, hogy ilyen szűk a határidő.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cypher.blog.hu/api/trackback/id/tr822470744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása